Om

Kunstklubben af 8. maj 1994

Kunstklubbens historie og update

Hvorfor en kunstklub?

Hundertwasser, 1985, -® 2013 Hundertwasser Archive, Vienna, photo by Gerhard Kro¦êmer

Roskilde Domkirke, 2011,  photo by Ole

Som jeg husker det, satte den første nattefrost i 1993 ind i oktober, og det var her, det hele begyndte!


Tony og jeg havde nogle gange tidligere talt om, at vi kunne udvide de familiære kanoture med noget helt andet, men hvad det kunne være, havde vi ingen ideer til på daværende tidspunkt.

Vi "spillede bold" op ad hinanden med vores indfald, og pludselig poppede ideen op med at etablere en kunstklub, som, ud over at have et socialt sigte, også skulle udfordre  og bibringe os en indsigt i den kulturelle verden.


Stammen i kunstklubben blev det gamle "kanohold" suppleret med Susanne og Niels fra Degnehusene samt Anne og Henrik, Marianne og Jørn fra "Madkubben".

Resultatet af vore ideer blev, at Klubben indkøbte AIDS Fondens kunstkalender1994 og fik alle billederne sat i glas og ramme. Alle modtog initiativet med stor begejstring, og grunden var lagt til skabelsen af Kunstklubben af 8. maj 1994. Første generalforsamling blev holdt hos Helle og Ole, og her blev kunstværkerne fordelt.


I en årrække gik billederne på "omgang" hos medlemmerne hvert halve år ved generalforsamlingen, og på et tidspunkt blev de udloddet til varigt ejerskab. Samtidig blev der også indkøbt "rigtig" kunst på vores kunstture, som hvert andet år går til udlandet. Disse kunstindkøb går på skift hos medlemmerne, og det er altid spændende at se, hvad der er hjembragt fra en rejse.


Kunstforeningen Gammel Strand, 2010

photo by Ole

Portrætmaleri af Anne og Henrik, 2003,

photo by Ole

Deltagerne var fra start:


Britta og Steen, Birthe og Per, Marianne og Jørn, Rigmor og Jørgen, Anne og Henrik, Irene og Tony, Susanne og Niels, Anne-Lise og Frank, Lisa og Leif, Helle og Ole samt Anette og Olav

Siden hen er Rigmor og Tony udtrådt og Anne er kommet til.


En hjertelig tak til alle Kunstklubbens medlemmer for et godt sammenhold og positiv tilgang gennem de sidste 20 år. Festtalerne må vi have til gode ved markeringen af jubilæet i Zagreb, Kroatien foråret 2014.


Det kan godt være, at det hele startede med frost i oktober, men vi er så sandelig gennem de sidste 20 år blevet godt og vel optøet, og på trods af alt har vi bevaret vores gode humør og lyst til nye oplevelser og udfordringer i årene fremover.


Med festlig jubilæumshilsen

Ole


Nyheder

Næste møde hos:

Susanne

Søndag den 27.maj 2018

Seneste:


Se galleri fra kunstrejsen

til München den 2.- 6 maj 2018


Copyright © Kunstklubben af 8. maj 1994 All Rights Reserved - Ole Rømer